Galerie

Stillevens, verstilde toevallige stillevens, van alledaagse dingen die plotseling mijn aandacht vragen om gefotografeerd te worden of geregisseerde opstellingen.

uit 2017 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Glaswerk

Glaswerk

2017

Stilleven van glaswerk, geregiseerd neergezet. Gefotografeerd bj een raam met natuurlijk licht. Reflecties spelen een grote rol, zo ook de afsnijding van de compositie. Hierdoor ontstaat een spannend beeld.  

Grootmoeders servies

Grootmoeders servies

2017

Stilleven geregisseerd, natuurlijk licht van raam afkomstig. Mooie spiegelingen door natuurlijk licht. Afsnijding en geruit kleedje maken het een speelse foto en de lege ruimte rechts geeft rust.

Sanseveria

Sanseveria

2017

Sanseveria, digitale foto zodamig bewerkt dat het een potloodtekening of een aquarel lijkt. De kleuren en de contrasten geven het een beetje een onwerkelijk karakter. Het is een sfeerbeeld geworden. Het spelen met de bewerking en de foto,s die dan ontstaan zijn niet altijd bedacht. Het gaat intuïtief en is natuurlijk ook door mijn eigen smaak bepaald.

Stilleven met bloemen

Stilleven met bloemen

2017

Een opstelling van flessen met bloemen zodanig gefotografeerd en daarna digitaal bewerkt. Er ontstaat een aquarelachtige sfeer in deze foto. De zachte kleuren geven de foto een mooie sfeer.

Vaas met bloemstengel

Vaas met bloemstengel

2017

Vaas met bloemstengel, zodanig afgesneden dat er een vervreemding ontstaat ook door de digitale bewerking het in negatief zetten en aanpassing van de kleuren. Er is een foto met een zachte uitstraling ontstaan. Ik vind de kleuren erg mooi bij het onderwerp passen. Deze foto is klein van formaat in het vierkant maximaal 30/30. Een kleine foto kan met een groot passepartout heel mooi uitkomen. De focus komt dan op de foto te liggen.   

Vaas met bloemstengel in zwart wit

Vaas met bloemstengel in zwart wit

2017

Stilleven van een dagelijks tafereel. Een vaas met een bloem, waarvan het kader alleen een gedeelte laat zien de bloem blijft buiten beeld. De foto is digitaal bewerkt, in zwart wit omgezet en in negatief. Het is een vervreemdend beeld geworden. Max. grootte kan tot 30/30. Kleine foto in een groot passepartout geeft een mooi resultaat de focus gaat dan naar de foto.